Данаилова завоюва квота за II те Европейски игри в Беларус

Националната състезателка по стрелба с лък Добромира Данаилова спечели една от последните пет квоти при жените (олимпийски стил) за II те Европейски игри в Беларус  (Минск). 

Европейското Гран При се проведе от 09 до 13 април’19  в Букурещ (Румъния), като в състезанието взеха участие рекорден брой състезатели:  410 от 62 държави.

В квалификацията за квотите Данаилова зае 18 то място след като реализира 3 победи с 6:0, 6:2 сета и с двоен бараж 6:5 сета. На полуфинала отстъпи на  А. Юмер (Словения) с 6:0 сета, но след това реализира победа над първата в схемата Т. Ковачич (Хърватска) със 7:1 сета и влезе в елитната тройка, като спечели квота за Игрите в Минск.

През 2015 година в Гърция Д. Данаилова и Я. Христов успяха да спечелят квоти за I те Европейски игри в Баку, където се представиха достойно.

На II те Игри България ще бъде представена в стрелбата с лък отново от двама състезатели Д. Данаилова и И. Банчев, който спечели през 2018 година квота за Минск.

Поздравления за Добромира Данаилова и Иван Иванов –

Старши треньор на СК „Феникс Арчъри“!

Резултати и снимки: http://www.ianseo.net/Details.php?toId=4791

http://www.archeryeurope.org/index.php?option=com_content&view=article&id=828:final-quota-places-for-minsk-2019-european-games&catid=16:news&Itemid=364