„Евроспорт“ ще излъчва големите събития в стрелбата с лък по пътя към Токио 2020

Евроспорт“, новият „Дом на олимпийските игри“, сключи споразумение със Световната федерация по стрелба с лък за излъчването на всички големи международни състезания до 2020 г.

Благодарение на паневропейското споразумение, в ефира на „Евроспорт“ ще се излъчат всички водещи събития от Световната купа по стрелба с лък, сред които и големият финал на Световната купа и световните първенства по стрелба с лък. Всички събития в календара ще бъдат достъпни по традиционните и дигиталните платформи на канала, като маркират продължението на успешното партньорство, стартирало през 2014 г.

Излъчването обхваща всички големи събития, част от подготовката за Летни Олимпийски игри в Токио, Япония, както и обстойни акценти от предаванията по всички канали на „Евроспорт“, както и на Eurosport Player – дигиталната абонаментна услуга.

Освен това „Евроспорт“ ще работи в тясно сътрудничество със Световната федерация по стрелба с лък с цел популяризирането на спорта и засилването на комерсиалните взаимоотношения чрез специална промоционална платформа, включваща излъчване и дигитални активности.

„Радваме се, че имаме възможност да се разрастваме чрез партньорството си със Световната федерация по стрелба с лък и че удължихме договора за още четири години, в които да предоставим на зрителите най-добрите събития от света на стрелбата с лък. Евроспорт вече е посветил над половината от програмата си на олимпийски спортове, а това споразумение допълва портфолиото ни в момент, в който започваме нашето пътешествие към следващите Летни Олимпийски игри в Токио.“, коментира Питър Хътън, изпълнителен директор на „Евроспорт“.

Президентът на Световната федерация по стрелба с лък, проф. д-р Угур Ерденер, коментира: „Визията на Световната федерация по стрелба с лък е за свят, в който всеки има възможност да превърне важния олимпийски спорт в свой избор. Потенциалът на това партньорство с Евроспорт е ключът към мотивацията на широките маси да започне занимания със стрелба с лък.

„Обширното отразяване на големи спортни събития по света предоставя ценен достъп до безпрецедентнa мрежа и отдадена публика. Основавайки се на резултатите от Рио 2016, които посочиха стрелбата с лък като спорт, генериращ нов зрителски интерес на ключови пазари като Франция и Германия, каналът се превръща в новия „Дом на олимпийските игри“ в Европа и в перфектния „Дом на стрелбата с лък“, прокарващ пътя до Токио 2020″, коментира още той.

Първото събитие, което ще попадне под обхвата на новото споразумение, ще е първият кръг от Световната купа по стрелба с лък в Шанхай през май месец тази година.

Източници:www.archery.org. www.insport.bg

Вашият коментар