Златните феникси доминираха в Стара Загора

Пълен триумф на Фениксите на провелия се през уикенда (26 и 27 януари) 8 ми турнир „Загорски стрелец“.

Четири златни, едно сребърно и две бронзови отличия за нашите състезатели.

Домакините от спортен клуб „Загорски стрелец“ за поредна година организираха отлично своят турнир в спортната зала Иван Вазов, като в него участваха 91 състезатели от 14 спортни клуба.

СК „Феникс Арчъри“ беше представен от 16 състезатели във всички възрастови групи.
Добромира Данаилова отново показа класата си на национален състезател, след като покри норматива на БФСЛ за участие в международни състезания. Тя регистрира резултат 567 точки при норматив 560 точки, с което си спечели правото да участва на Европейското първенство на закрито в Самсун (Турция ) в края на февруари‘2019.

При жените компаунд Калинка Иванова стартира в квалификациите с личен рекорд от 559 точки, 15 точки повече от миналия сезон и заслужено спечели златния медал в елиминациите.

В индивидуалната надпревара при девойките рекърв се състоя чисто жълт финал, в който Теодора Иванова спечели златото, а младата надежда на Феникс Сиана Даскалова се окичи със сребро.

Отборно девойките ни в състав Т. Иванова, С. Даскалова и Р. Синигерска, грабнаха златната купа, само на точка разлика от момичетата на Разград.
В отборната надпревара при младежите рекърв М. Чолаков, М. Иванов и М. Лазаров спечелиха трето място.
При жените рекърв отборът на Феникс в състав Д. Данаилова, П. Сотирова и С. Иванова успяха да завоюват бронза, след оспорвана надпревара с домакините от „Загорски стрелец“.

 

Поздравления за домакините от Стара Загора за отличната организация!
Резултати от състезанието може да видите тук.