ПОКАНА ЗА ТУРНИР „VAKAREL OPEN“

Покана за турнир „Vakarel Оpen“

26.09.2021 г. Вакарел

На 26.09.2021 г., ще се организира първото фийлд състезание в историята на БФ „Стрелба с лък“. Организатор е СК „Феникс Арчъри“. Състезанието ще се проведе на терена на Вакарел само на маркирани мишени на разстояния от 5 до 60 метра (докато добием рутина и за да избягваме счупени/изгубени стрели няма да провеждаме немаркирания кръг, маркировката показва разстоянието с точност +/- 2м, реална дистанция 37.5м може да е маркирана 35м или 40м)
Състезанието ще се проведе с квалификации на 12 мишени, последвани от индивидуални елиминации по правилата на WA в категориите РЕКЪРВ, КОМПАУНД и ГОЛ ЛЪК.

В категория ГОЛ ЛЪК допускаме всички лъкове, които са без мерник и балансировка които могат да преминат през кръг с диаметър 12.4 см.

Всички състезатели ще са в една възрастова група, независимо от възрастта им (мъже и жени)

👉 квалификация на 12 маркирани мишени

👉 разстояния от 5 до 60 метра

👉 категории РЕКЪРВ, КОМПАУНД и ГОЛ ЛЪК

👉 всички възрастови групи заедно разделени на мъже и жени

👉 индивидуални и отборни елиминации (отбор са състезател рекърв, компаунд и гол лък от един клуб, смесен отбор е мъж и жена с един тип лък)

👉 такса за участие 20лв.

Как протича квалификацията

Терена представлява 12 мишени разположени на различни разстояния от 5 до 60 метра. За всяка мишена се маркира място от което се цели (червено, синьо, жълто колче) Маркираме я с дистанция 5, 10, 15 и тн. с възможно отклонение от около 2 м. Примерно 32.5 м. реално разстояние по въздух може да се маркира 30 или 35 метра. Състезателите се разделят на 12 групи. Ако има 36 състезатели ще имаме 12 групи по 3 състезателя. Примерно група 11 е съставена от състезатели 11 А 11 B 11 C. група 11 започва с 3 изстрела на състезател на 11 мишена, записва си резултатите и преминава на 12 мишена. Като приключи на 12 мишена се прехвърля на 1 мишена. Прехвърлянето на следващата мишена става само ако вече е освободена. Фийлд всеки стреля по 3 стрели в мишена, докато 3Д по 2 в мишена.

За фийлд има 4 вида мишени, като 20 см. се разполагат по 4 тройки мишени ACBD, 40 см. се разполагат 4 единични мишени, АB горе и CD долу, 60 см. се разполагат само AB ляво и дясно и 80 см. се разполага централно.

Ако има много желаещи може групите да са по 8 човека (96 участника) тогава AE, BF, CG, DH стрелят в едни мишени.

Мишените имат сектори от 6 до 1, като 6 и 5 са по 10% а останалите 20% от диаметъра.

Първите двама от квалификацията се класират директно на полуфинал, докато следващите 20 образуват 4 групи за елиминации. Група А-3, 10, 11, 18, 19, които провеждат последователно елиминации: 18-19 победителя отива срещу 11, следващия победител срещу 10 и тн, докато остане един победител от тази група, съответно той се изправя срещу победителя от група B за да определят съперник в полуфинала на 2 рия от квалификациите.

Отборните състезания се сформират от по един състезател рекърв, компаунд и гол лък от един клуб. За елиминациите се класират първите 4 отбора от квалификациите.

Смесените отбори се сформират от по един състезател мъж и една състезателка жена от една и съща категория (рекърв, компаунд и гол лък) от един клуб. За елиминациите се класират първите 4 смесени отбора от квалификациите.

Състезанието е от календара на БФСЛ и право на участие имат само картотекирани състезатели към федерацията!