Фениксите с два комплекта награди в Стара Загора

С два пълни комплекта медали и купи се отличиха състезателите на СК „Феникс  Арчъри“ на провелия се на 24 и 25 февруари 7 ми турнир „Загорски стрелец“.

Домакин на състезанието беше спортен клуб „Загорски стрелец“, който за поредна година показа своята класа, като един от най-добрите организатори на състезания в България.

Съревнованието се проведе в гр. Стара Загора, като в него взеха участие  119 стрелци от различни възрасти. Спортен клуб „Феникс Арчъри“ беше представен от 15 състезатели.

Трябва да отбележим факта, че за първи път на турнир от календара на БФСЛ бяха допуснати състезатели в клас- Barebow, което направи състезанието още по-интересно.

Състезателят на СК „Феникс Арчъри“ Милен Борисов се представи отлично като спечели Приз „Загорски стрелец“. Той регистрира общ резултат от 86 точки от максимални 90 точки в 3 серии по 3 стрели, като всяка серия бе за 40 секунди.

В индивидуалната надпревара при девойките рекърв Теодора Иванова завоюва първо място, а заедно със съотборничките си Рая Синигерска и Белла-Виктория Начева взеха второ място отборно.

При жените рекърв отборът на Феникс в състав Добромира Данаилова, Петя Сотирова и Светлана Иванова спечелиха първо място, като в индивидуалната надпревара Данаилова взе сребърен медал.

Мъжкият отбор компаунд в състав Милен Борисов, Мирослав Кацаров и Володя Зарчев завоюваха трето място.

В индивидуалната надпревара при компаунда двама наши състезатели се класираха в призовата тройка, като Калинка Иванова спечели сребърен медал, а  Милен Борисов грабна бронза.

Резултати от състезанието може да видите тук.

Вашият коментар